Ce Mărțișor i se potrivește?

14 februarie 2015

Alegerea mărțișorului pentru femeile dragi din viața noastră poate fi dificilă. Adalma.ro îți spune ce își dorește persoana ta dragă să primească în această perioadă. 
Află care e mărțișorul ideal și poți să câștigi la tombola noastră  o pereche de cercei din ametist!

Citește mai departe »

Concurs Mărțișor

03 februarie 2015

Cu ocazia Mărțișorului Adalma.ro organizează un mic concurs. Toți vizitatorii ce se vor abona la newsletter-ul nostru în perioada 3-25 februarie 2015 vor intra într-o tragere la sorți pentru un mărțișor medalion din ametist ( vezi detalii despre produs ). 

Citește mai departe »

Concurs newsletter 4 - 15 noiembrie

16 noiembrie 2014

Toți vizitatorii ce se vor abona la newsletter-ul nostru în perioada 4-15 noiembrie 2014 vor intra într-o mică tragere la sorți pentru o pereche de cercei piatra soarelui( vezi detalii despre produs ). 

Citește mai departe »

Verde - culoarea anului 2013

01 noiembrie 2014

Pentru anul 2013, casele de moda au ales verdele smarald drept culoarea anului. Tocmai de aceea, tot mai multe femei au ales să poarte această culoare intensă la evenimentele deosebite si nu numai.

Citește mai departe »

Mic istoric al perlelor

01 noiembrie 2014

Va invit la o scurta plimbare in timp, ne intoarcem in stravechile tinuturi ale Chinei, unde vom gasi manuscrise din anul 2.300 i.H ce atesta bogatiile imparatiei, dar mai ales cea mai mare mandrie a lor- perlele. Textele hinduse vorbesc despre prima perla daruita cadou unei femei si anume cadoul oferit de Krishna ficei sale in ziua nuntii acesteia. Descoperirea perlelor este legata de pamanturile Indiei, unde localnicii coborand in adancuri in cautare de stridii - principal lor hrana - au gasit aceste mici minuni.

Citește mai departe »

Tipuri de perle

01 noiembrie 2014

Gratie flexibilitatii si frumusetii lor fara varsta, perlele s-au bucurat mereu de aprecierea cumparatorilor din intreaga lume.

Citește mai departe »

Perle de apa sarata

01 noiembrie 2014

Perle AKOYA

Sunt produse de stridiile akoya si au, de obicei, forma rotunda. Culorile de fond ale acestor perle sunt de la roz – deschis, la galben – pal si pot avea nuante de verde si albastru – gri. Perlele akoya sunt asociate, in mod normal cu Japonia, mai ales daca masoara peste 7 mm.. China, Coreea, Hong-Kong si Sri Lanka produc perle akoya de dimensiuni mai mici.

Citește mai departe »

Marturii de nunta

01 noiembrie 2014

In zona ţărilor mediteraneene şi a celor din Europa Centrală, există o veche tradiţie de a oferi un mic cadou fiecărei familii sau persoane care este invitată la ocazii speciale, cum sunt nunţile si botezurile.

Citește mai departe »

Legenda martisorului

01 noiembrie 2014

Daca rupi fila lui februarie din calendar dai cu ochii de caldurosul martie. Luna martie pentru romani este echivelentul martisorului. Martisorul este un obicei specific românesc, pe care nu il regasim la alte popoare. În timp, traditia martisorului a fost preluata si de alte populatii de la sud de Dunare. Obiceiul daruirii martisorului este mostenit de la daci si romani si îsi are originea in credintele si practicile agrare.

Citește mai departe »

Despre turcoaze

01 noiembrie 2014

Termenul de turcoaz provine din limba franceza, pierre turquoise, piatra turceasca, adusa din Persia, prin Turcia. Deosebit de pretuita de azteci, egipteni, tibetani, iar mai tarziu de otomani, a fost folosita foarte multa vreme pentru confectionarea vaselor, inelelor, bratarilor, broselor, etc. Turcoazul era considerate o piatra a fericirii in Orient. Turcoazul sau turcoaza mai poarta numele de peruzea.

Citește mai departe »

Despre onix

01 noiembrie 2014

Onixul este o piatra extrem de veche, fiind prima piatra pe care o intalnim in paginile Sfintei Scripturi. In gradina raiului, in preajma raurilor care izvorasc de aici, se gaseste „piatra de onix" . Onixul s-a numarat printre pietrele preferate ale Antichitatii.

Citește mai departe »

Despre ochi de tigru

01 noiembrie 2014

Piatra semipretioasa “ochi de tigru” face parte din categoria cuarturilor chatoiante, impreuna cu “ochi de soim”, “ochi de pisica” si “ochi de taur”. Datorita culorii si luciului specific, cuarturile chatoiante au primit acest nume in 1876. Fermierii si taranii le foloseau ca talismane. Ochiul de tigru a fost foarte apreciat in secolul 19, combinat chiar cu diamante, in unele bijuterii.

Citește mai departe »

Despre lapis lazuli

01 noiembrie 2014

Lapis laruli sau lazurit isi are semnificatia etimologica din limba persona, lazhuward, care inseamna albastru precum cerul, azur. Mentionat de obicei sub denumirea de lapis lazuli, lazuritul este cunoscut de mai bine de 7 000 de ani. In piramidele egiptene au fost gasite mici obiecte confectionate din lazurit.

Citește mai departe »

Despre coral

01 noiembrie 2014

Sursa coralului sunt polipii marini, ce formeaza colonii pana la adancimea de 3 200 de metri, coralul fiind un schelet al coloniei polipilor de corali, compus mai ales din calcit.

Citește mai departe »

Despre ametist

01 noiembrie 2014

Cea mai frumoasa dintre varietatile de cuart, ametistul era cunoscut de romani, etrusci si de egiptenii antici. Mici camee de ametist au fost realizate in China antica. Simbol al dragostei carnale in vechime, denumit “piatra episcopala” in Europa evului mediu, se credea ca-l fereste pe posesor de vraji.

Citește mai departe »

Despre agat

01 noiembrie 2014

Agatul este o varietate de cuart, denumirea venind de la raul Achates (astazi Dirillo), Sicilia.

Citește mai departe »

8 Martie - Ziua internationala a femeii

01 noiembrie 2014

Ziua Internațională a Femeii Imediat ce va trece ziua de 1 martie, trebuie să ne pregătim de 8 martie. În această perioadă este obligatoriu să ne gândim la mamele noastre, la profesoarele noastre, la prietenele noastre , la iubitele noastre.

Citește mai departe »

Despre mărgele

30 octombrie 2014

Istoria margelelor dateaza din cele mai vechi timpuri, o prima varianta de podoabe a fost facuta inca din antichitate cand o bucata de piatra sau o coaja au fost puse pe un fir de vita de vie si purtate pe post de podoabe la gatul atat al femeilor cat si al barbatilor. Aceste obiecte erau purtate fie ca un simbol religios, pentru frumusete personala sau pentru ca le creea impresia ca au puteri supranaturale. 

Citește mai departe »